Archief

Overal van pas op Goeree

Op vertoon van hun ‘Goereepas' kunnen toeristen op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee profiteren van voordelen. Zo krijgen ze korting op attracties, kunnen ze bij verschillende horecagelegenheden een extraatje verwachten en mogen ze gratis met het openbaar vervoer.

Vorig jaar werd de GoereeBus geïntroduceerd: een recreatiebuslijn die in de zomermaanden tal van attracties, campings en vakantieparken op de 'Kop van Goeree-Overflakkee' met elkaar verbindt. Die dienstverlening is dit jaar uitgebreid met de ‘Goereepas'. Daarmee kunnen toeristen niet alleen gratis de bus nemen, maar ook gebruik maken van de andere voordelen die deze pas biedt.

De Goereepas is een project van VVV Ouddorp aan Zee, de provincie Zuid-Holland en vervoersorganisatie Arriva. De verblijfsaccommodaties die zich bij het initiatief hebben aangesloten verstrekken de passen aan hun gasten, waardoor de Goereepas op grote schaal op het eiland wordt toegepast.

Vanuit BOOM is Joop Maas verantwoordelijk voor de realisatie van de Goereepas. “De pas verbindt het ‘toeristisch product' Goeree, omdat het vakantiegangers in de gelegenheid stelt om gratis het eiland te verkennen en daar kennis te maken met de diverse attracties. Verder biedt het de locale horeca mogelijkheden om extra klandizie te verkrijgen, door acties aan de pas te koppelen.”

Met het statement ‘Overal van pas!', wordt aan toeristen duidelijk gemaakt dat het raadzaam is de pas altijd op zak te hebben. Joop Maas: “Het aantal voordeelacties breidt zich steeds verder uit. Als vakantieganger op Goeree wil je die niet mislopen!”