Archief

Personeelsmagazine voor Veolia

Het eerste nummer van ViaVeolia, het nieuwe magazine voor alle medewerkers van Veolia Transport Nederland, is uit. Medewerkers en hun interesses, passies en verhalen staan centraal in het personeelsmagazine. Het blad informeert over ontwikkelingen binnen de organisatie, geeft verdieping door achtergronden te belichten en voorziet ontwikkelingen van een kritische noot en opinies.

Met ViaVeolia wil Veolia Transport Nederland medewerkers informeren en binden. Het blad draagt bij aan de versterking van de relatie van Veolia Transport Nederland met haar medewerkers en biedt werknemers een platform om ervaringen en inzichten te delen.

Met rubrieken als 'Buiten de bus' en ‘Onze collega in de VS', worden ervaringen van collega's gedeeld. De eerste editie bevat reportages over sociale veiligheid en achtergrondverhalen over de implementatie van de OV-chipkaart. Met deze onderdelen informeert Veolia Transport Nederland haar medewerkers over actuele onderwerpen die relevant zijn voor het werk. Fotografie neemt een voorname plaats in binnen het magazine. Ontwikkelingen en verhalen zijn niet alleen in woord vervat, maar ook in beeld.

ViaVeolia
De titel ViaVeolia is ontwikkeld door één van de medewerkers. Werknemers werden in een vroegtijdig stadium betrokken bij het blad en konden in het kader van een wedstrijd suggesties voor de titel van het blad inzenden. Op deze manier gaf Veolia Transport Nederland direct een signaal af: de inbreng van medewerkers is essentieel. ViaVeolia is een blad vóór en dóór het personeel.

Veolia Transport Nederland verzorgt in de provincies Brabant, Zeeland en Limburg en de regio's Haaglanden en de Veluwe busvervoer, treinvervoer, taxidiensten en fast ferries. De organisatie vervoert dagelijks meer dan 300.000 reizigers.

BOOM ontwikkelde voor ViaVeolia een bladformule en een bijbehorend grafisch concept. Daarnaast begeleidt BOOM de gehele realisatie en productie, inclusief vormgeving en copywriting. ViaVeolia verschijnt vier keer per jaar met een oplage van 4500 stuks.