Archief

Postfilter voorkomt ongevraagde reclame

Op de nieuwe site van stichting Postfilter kunnen vanaf 1 maart 2010 contactgegevens worden opgenomen in het Post Register en Nationaal Overleden Register. Het ontvangen van ongevraagde geadresseerde reclame is hiermee verleden tijd.

Postfilter is een initiatief van brancheorganisaties en de Nederlandse postbedrijven.De stichting richt zich op consumenten, bedrijven en maatschappelijke organisaties in Nederland. Stichting Postfilter is vorig jaar ontstaan door de afsplitsing van Stichting Infofilter. Consumenten kunnen hun gegevens gratis laten opnemen in het register. Hetzelfde geldt voor de leden van de aangesloten brancheorganisaties. Bedrijven die niet aangesloten zijn bij één van de brancheorganisaties kunnen tegen een vergoeding gebruik maken van de diensten van Postfilter.

Contactgegevens kunnen ook opgenomen worden in het 'Nationaal Overledenen Register'. De gegevens van een overleden persoon worden dan geblokkeerd, zodat nabestaanden geen ongevraagde post meer ontvangen.

Bedrijven en maatschappelijke organisaties die ongevraagde geadresseerde reclamepost versturen, krijgen mogelijkheid de bestanden te ontdubbelen met het Nationaal Overledenen Register en het Post Register.

Voor de aangesloten brancheorganisaties of meer informatie: www.postfilter.nl

Gebaseerd op bron: Postfilter.nl.