Archief

Praktijkbezoek van scholieren

Gisteren brachten 27 mavo-4 leerlingen van de Christelijke Scholengemeenschap Walcheren een bezoek aan BOOM Communicatie. Het werkbezoek gaf jongeren de kans kennis te maken met het bedrijf, de bureauwereld, het communicatievak en waar de meeste interesse naar uitging: grafische vormgeving.

Na binnenkomst kregen de leerlingen een bedrijfspresentatie waarin werd belicht waar BOOM voor staat, wat de kernactiviteiten zijn en welke vakgebieden onder één dak zijn samengebracht. Zo heeft de groep kennisgenomen van alle functies en taken aan de voor- en achterkant van het bedrijf. Ook is uitvoerig met de leerlingen van gedachten gewisseld hoe wordt gedacht over de door BOOM ontwikkelde nieuwe positionering van de CSW en het bijbehorende communicatieconcept ‘Op je best bij CSW'.

Communicatieadviseur Roderik Wijkstra: “ik vind het leuk en belangrijk jongeren die aan de vooravond van een studiekeuze staan een aantal praktijklessen mee te geven. Niet alleen vakinhoudelijk, maar ook over respect voor elkaars vak. Daarnaast geef ik graag mee dat de studiekeuze belangrijk, maar lang niet altijd bepalend is voor je toekomst. Probeer je ook in de breedte te blijven ontwikkelen, ook tijdens je professionele leven, en heb plezier in wat je doet.”

Na een uitvoerige introductie zijn de leerlingen rondgeleid door de BOOM-vestiging in Goes. Op elke afdeling is door een medewerker een korte uitleg gegeven over de functie binnen het bedrijf. De meeste interesse ging uit naar de activiteiten op de ontwerpstudio. Ter afsluiting van het bezoek vertelden grafisch ontwerpers over hun werkzaamheden en toonden voorbeelden van enkele projecten.