Archief

Proud Mary wint startersprijs

Proud Mary heeft vandaag de 'Leen van Gelder Startersprijs' gewonnen. Drie jonge bedrijven stonden in de finale van deze prestigieuze prijs die elk jaar in Zeeland wordt uitgereikt. Proud Mary neemt als winnaar 1.000 euro mee naar huis en krijgt advies van BOOM.

Ieder jaar vraagt de Kamer van Koophandel aan beginnende ondernemers in Zeeland om hun ondernemingsplan voor te leggen aan een jury. Deze jury beoordeelt de plannen onder meer op volledigheid, realisme en ondernemerschap. In eerste instantie worden er drie finalisten geselecteerd, die aan een nader onderzoek worden onderworpen. Vandaag, tijdens de landelijke Startersdag van de Kamer van Koophandel, kregen de drie genomineerden de mogelijkheid hun ondernemingsplan kort toe te lichten aan de jury.

Die drie finalisten waren dit jaar:

– Softechmatrix uit Schoondijke (www.softechmatrix.nl);
– Proud Mary uit Middelburg (www.proudmary.eu);
– Rudanna Castra uit Aardenburg (www.rudannacastra.nl).

De eindwinnaar Proud Mary noemt zichzelf hét adres voor de zwangere vrouw en haar gezin. De winkel verkoopt zwangerschapskleding en kraamcadeaus en in het 'mama café' kan men goed met baby, peuter of kleuter terecht voor een kop koffie of thee tijdens het winkelen in Middelburg

.

Naast het prijzengeld ontvangt Proud Mary als winnaar van de startersprijs een adviesrapport van BOOM. Daarin worden onder meer de volgende onderdelen tegen het licht gehouden: missie/visie, doelgroepsegmentatie, onderscheidend vermogen, bedrijfsconcept/bestaansrecht, marketing- en communicatiestrategieën en communicatiemiddelen.

De jury bestaat uit Leen van Gelder, oud-voorzitter van de Kamer van Koophandel, Theo Sinke, bedrijvenadviseur van de Rabobank, Joop Maas, vestigingsmanager en senior communicatieadviseur van BOOM Creatie en Communicatie, Willem Ausems van het lectoraat ondernemen van de Hogeschool Zeeland, Mary Liu, eigenaresse van restaurant Moy Fa uit Axel en Kees de Wolf, startercoördinator van de Kamer van Koophandel Zuidwest-Nederland.