Archief

R&B Wonen kiest voor kernen

‘Kiezen voor kernen', zo heet het nieuwe ondernemingsplan van R&B Wonen. In het plan is vastgelegd wat de organisatie wil bereiken, hoe ze dat willen doen en met wie. Rode draad is de ambitie om een bindende factor te zijn in de kwaliteit van wonen en leven in de kernen.

R&B Wonen is een woonbedrijf met de focus op het verhuren van woningen. Een maatschappelijke ontwikkelaar met bijzondere aandacht voor duurzaamheid. Belangrijke eigenschappen zijn: integer, betrokken en verantwoordend. Met ‘kiezen voor kernen', hetgeen tevens de missie is, heeft de organisatie kerndoelen opgesteld. Zo wil men leefbare kernen, passende huisvesting, duurzame ontwikkeling en aanvullende diensten aanbieden en ontwikkelen. Kernwaarden die sturing geven aan hun denken en doen zijn: sociaal betrokken, klantgericht, duurzaam, betrouwbaar, ondernemend en professioneel.

Voor de komende jaren heeft de woningcorporatie als doel om te zorgen voor voldoende woningen met een goede prijs/kwaliteitverhouding. Men gaat zich voornamelijk richten op de doelgroepen senioren, starters en jongeren.

BOOM ontwikkelde een creatief concept dat aansluit bij de nieuwe huisstijl van R&B Wonen die ook door BOOM is gerealiseerd. Van het ondernemingsplan zijn twee versies gemaakt: een uitgebreide brochure voor direct betrokkenen en stakeholders en een laagdrempelige versie voor huurders en geïnteresseerden. Dit is een vouwkrant in de vorm van het logo.

De herkenbare vorm en typografie komen duidelijk terug in het plan. Beide plannen zijn vierkant met afgeronde hoeken, geheel in lijn met het nieuwe logo. Voor de fotografie is gekozen voor beelden waar mensen centraal staan.

R&B Wonen kijkt naar de maatschappij. De voorkant van het plan staat dan ook symbool voor een raam met ruitjes waar je doorheen kunt kijken.