Archief

Rondkijken in nieuw ROC-gebouw

'Het mooiste onderwijsgebouw van Zeeland', beweert ROC Zeeland zelf. Met allerlei activiteiten die gekoppeld zijn aan de publieksstromen op het Zeeuws Evenementen Podium (ZEP) is het absoluut een school uit de éénentwintigste eeuw.

De opleidingsclusters 'Horeca, Toerisme en Voeding' en het 'Economisch College Zeeland' hebben inmiddels hun intrek genomen in het nieuwe pand. Omdat het gebouw middenin het drukbezochte ZEP te Middelburg is gebouwd, kunnen studenten van het ROC hun leerstof meteen in de praktijk brengen door verschillende bedrijven te runnen. Zo zijn er al een bakkerij, een restaurant, een bank en een reisbureau. Op maandag 8 maart a.s. is de nieuwe locatie te bezichtigen voor het publiek van 11.00 tot 19.00 uur aan het Podium 15 te Middelburg.

De verhuizing van het 'Economisch College Zeeland' en het cluster 'Horeca, Toerisme en Voeding' heeft de verplaatsing van het ROC-hoofdkantoor naar Middelburg mogelijk gemaakt. Het hoofdkantoor is vanaf vandaag niet meer in Vlissingen te vinden, maar aan de Ravensteijnweg 1 te Middelburg; de voormalige locatie van de twee verhuisde clusters.

ROC Zeeland is een opdrachtgever van BOOM op het vlak van onderwijscommunicatie en jongerencommunicatie.