Archief

Rotterdam in het teken van kinderen

In Rotterdam komen er volop initiatieven van de grond in het kader van ‘Rotterdam Unicefstad'. Onder deze naam werft de gemeente Rotterdam fondsen voor Unicef. Deze komen grotendeels ten goede aan wereldwijde Unicef-projecten en deels aan het initiatief ‘Rotterdam Kindvriendelijk'.

Tot 20 november 2009 helpen Rotterdam en Unicef elkaar bij het verbeteren van de leefomstandigheden van kinderen. Zowel in Rotterdam als in de rest van de wereld. Door samen met alle inwoners, bedrijven, scholen en verenigingen in Rotterdam in actie te komen hopen Rotterdam en Unicef heel wat kinderlevens te verbeteren.

BOOM is bij zowel ‘Rotterdam Kindvriendelijk' als ‘Rotterdam Unicefstad' betrokken vanwege de realisatie van beide projectlogo's en diverse communicatiemiddelen.

De volgende activiteiten staan de komende periode in het teken van Rotterdam Unicefstad:

Sportevenement The Finals
The Finals is een Rotterdams sportevenement voor scholieren. Gedurende het jaar wordt met het programma ‘Rotterdam Lekker Fit' aandacht besteed aan gezondheid en conditie. De afsluiting op 25 juni staat in het teken van Rotterdam Unicefstad.

Deelgemeente Delfshaven
Op 29 juni vindt de afsluitende bijeenkomst plaats van alle activiteiten die in de deelgemeente Delfshaven in het teken stonden van Unicef. Het ingezamelde geld wordt op dat moment officieel overhandigd aan Unicef.

Kleding inzamelen
Van 30 juni tot en met 2 juli start in Rotterdam een grote huis-aan-huis kledinginzamelingsactie door de organisaties KICI, Reshare en Humana. Een deel van de opbrengst is bestemd voor Rotterdam Unicef Stad.

Zomercarnaval
Zichtbaarheid, ledenwerving en fondsenwerving staan voor Rotterdam Unicefstad centraal bij de deelname aan het Zomercarnaval op 25 juli 2009.

Jeugdvakantieland
Jeugvakantieland (van 20 t/m 31 juli) heeft dit jaar aandacht voor Rotterdam Kindvriendelijk en voor Rotterdam Unicefstad. Jeugdvakantieland is een evenement voor kinderen van 4 t/m 12 jaar, georganiseerd door de gemeente Rotterdam. Het programma is een mix van sport, spel, fun en educatie.

Estafettemars tegen kindermishandeling
De Estaffettemars tegen Kindermishandeling werd vorig jaar voor het eerst in Amsterdam georganiseerd. Wethouder Geluk heeft aangegeven het een goede zaak te vinden dat deze mars in 2009 ook in Rotterdam plaats kan vinden. Hij zal het startschot zelf geven. Geplande datum: 19 november.

Kinderrechtenfestival
Binnenkort starten de voorbereidingen van het kinderrechtenfestival dat in november 2009 plaatsvindt. Rotterdam Unicefstad zal zich hieraan verbinden.

Afsluiting Rotterdam Unicefstad
Tijdens de slotbijeenkomst wordt teruggekeken op het project, onder meer met behulp van het archief van de ‘Unicef jeugdreporters' die op een flink aantal Unicefstad-activiteiten rondlopen met camera, microfoon, pen en papier. Of je nu Jörgen Raymann, Ahmed Aboutaleb, Giovanni van Bronckhorst of Jan Bouke Wijbrandi heet; het maakt niet uit. Iedereen krijgt de microfoon onder de neus. Bij het afsluitende evenement wordt zoveel mogelijk aansluiting gezocht bij de Kinderrechtendag, het Kinderrechtenfestival en de Dag van de Kindermishandeling. Unicef en de gemeente Rotterdam buigen zich nog over de programmering.

Onderschrift foto: Op zaterdag 25 april vond de jaarlijkse vrijwilligersdag plaats van Unicef Rotterdam. In de Burgerzaal van het Rotterdamse Stadhuis vertelde Jan Bouke Wybrandi, algemeen directeur van Unicef Nederland, enthousiast over de werkzaamheden en resultaten van Unicef.