Archief

Rotterdam wordt Unicef Stad

 

Gemeente Rotterdam en Unicef gaan samenwerken. Van 5 november 2008 tot en met 20 november 2009 is Rotterdam Unicef Stad. Unicef helpt Rotterdam kindvriendelijker te worden en Rotterdam gaat de fondswerving voor Unicef bevorderen.

 

 

Het Unicef-motto ‘Kinderen eerst’ sluit volgens gemeente Rotterdam naadloos aan bij de doelstelling van de gemeente om minimaal zeven wijken kindvriendelijker te maken. Met haar bekendheid en sterke merk kan Unicef het beleid van Rotterdam ondersteunen. Gemeente Rotterdam kan fondsen voor Unicef werven, die grotendeels ten goede komen aan wereldwijde Unicef-projecten en deels aan het Rotterdamse initiatief ‘Rotterdam Kindvriendelijk’.

 

 

De fondswerving wordt geconcentreerd rondom grote, reeds bestaande, stadsevenementen op het gebied van cultuur en sport. Unicef wil € 1.000.000,- aan fondsen werven. 20% van de opbrengst komt rechtstreeks ten goede aan kinderen in Rotterdam. Maar liefst 80% van de opbrengst is voor kinderen op andere plaatsen in de wereld. Tijdens de evenementen wordt er naast de financiële opbrengst ook publicitaire winst voor Unicef gegenereerd. 

 

 

Kindvriendelijke wijken

Rotterdam werkt met het programma ‘Rotterdam Kindvriendelijk’ actief aan verbeteringen voor kinderen op fysiek én sociaal gebied. Minimaal zeven Rotterdamse wijken moeten in 2010 kindvriendelijker zijn. De gemeente ziet de samenwerking met Unicef als een goede gelegenheid om het programma te versterken en uit te dragen. Rotterdam wil tevens leren van de inzichten en methoden van Unicef om met kinderen samen te werken aan kinderrechten.

 

Rotterdam Unicef Stad is voor Unicef een kansrijke methode om haar bekendheid te vergroten en de aandacht van publiek te vestigen op kinderen, bijvoorbeeld via educatie op scholen en communicatie-inspanningen tijdens bestaande evenementen, sport- en cultuurprogramma’s in de stad. Met dit project kan de kinderrechtorganisatie de bevolking van Rotterdam bewust maken van het bestaan van wereldwijd geldende kinderrechten en aandacht opeisen voor haar activiteiten.

 

Gedurende de looptijd van het project gaat iedere maand specifieke aandacht uit naar één van de deelgemeenten van gemeente Rotterdam. Wijkactiviteiten worden daarbij gekoppeld aan het thema kindvriendelijkheid.

 

 

BOOM® verzorgt de communicatie-uitingen voor Rotterdam Kindvriendelijk en Rotterdam Unicef Stad. Onlangs is de brochure ‘Rotterdam Unicef Stad’ uitgegeven waarmee de eerste fondsen worden geworven.

Zie ook:

www.unicef.nl

www.rotterdam.nl

www.rotterdamkindvriendelijk.nl