Archief

Run op starterswoningen

Er is enorm veel belangstelling voor de starterswoningen die projectontwikkelaar Marsaki en woningcorporatie Woonburg aanbieden op Walcheren. Het hoge aantal inschrijvingen is opvallend, gezien de stagnatie in de markt van koopwoningen.

Woonburg en Marsaki ontwikkelen de betreffende woningen in Aagtekerke, Biggekerke en Domburg. Voor de eerste drie huizen die nu in Gapinge worden gebouwd, hebben zich al vijftien mensen ingeschreven. Binnenkort worden gesprekken gevoerd over wie voor welk huis in aanmerking komt. In samenwerking met de gemeente Veere worden de komende jaren nog eens dertig starterswoningen in de drie kernen gebouwd.

BOOM® is verantwoordelijk voor de communicatie-uitingen rondom dit project, waaronder de verkoopbrochure en de advertenties. Daarop kwamen 110 reacties binnen. Uiteindelijk hebben bijna zestig mensen zich daadwerkelijk ingeschreven; twee keer zoveel als het aanbod!

Met de door de gemeente Veere aangeboden starterslening en een koopsubsidie, wordt het kopen van een starterswoning financieel haalbaar voor een grote groep starters. De woningen in de gemeente Veere kosten hierdoor uiteindelijk circa  € 120.000,-. Voorwaarde is wel dat ze uitsluitend bestemd zijn voor starters op de Veerse woningmarkt.

Gebaseerd op het artikel 'Veel interesse starterswoning', PZC.