Archief

Sollicitant krijgt juiste beeld

Het aantal werkzoekenden stijgt met de dag. Toch blijkt het voor een aantal branches moeilijk om aan goed personeel te komen. In de zorg bijvoorbeeld. Werkgevers binnen de zorgsector moeten zich dus als een aantrekkelijk ‘employer brand' presenteren om de interesse te wekken van potentiële medewerkers. Volckaert doet dat onder meer met een wervingsfilm, waarbij het eigen personeel centraal staat. De film sluit aan bij campagne met advertorials, die Volkaert onlangs lanceerde.

“Een sollicitant heeft de keuze uit een x-aantal potentiële werkgevers in de buurt. Als de één moeilijk is te onderscheiden van de ander, zullen sollicitanten zich niet specifiek voor jouw organisatie gaan interesseren. Persoonlijk verhalen van medewerkers, zorgen wel voor die verbinding. Zulke verhalen maken op een geloofwaardige en authentieke wijze duidelijk welke cultuur er heerst binnen de muren van de zorginstelling en of een sollicitant daar een ‘match' mee heeft”, licht Riona Dietvorst-Doolaard van BOOM Communicatie toe. Riona begeleidde de realisatie van de wervingsfilm voor Volckaert, een zorginstelling met vijf locaties in Noord-Brabant. Hoofd PO&O van Volckaert, vult aan: “Het is belangrijk om je als werkgever te differentiëren ten opzichte van collega-instellingen. Ik denk dat wij daarin slagen met onze advertorials en met deze aanvullende wervingsfilm”.

Volgens Hoofd PO&O van Volckaert brengt de wervingsfilm de identiteit van Volckaert op een laagdrempelige manier naar voren: “Wie kan beter verwoorden hoe het is om bij Volckaert te werken dan onze medewerkers? Zij staan dagelijks op de werkvloer. Hun persoonlijke verhalen maken het voor potentiële werknemers makkelijker om zich een beeld te vormen van een werkdag bij Volckaert. Zo stijgt de kans op sollicitanten die daadwerkelijk bij ons passen en betrokken zijn. Dat maakt het voor ons makkelijker om geschikte kandidaten te vinden. Ook komt het onze cliënten ten goede, omdat we mensen in huis halen die – nog voor ze zijn gaan solliciteren – gezien en gehoord hebben wat wij belangrijk vinden”.