Archief

Startersprijs voor BiciMondo

Gisterenavond heeft BiciMondo de 'Leen van Gelder Startersprijs' gewonnen. Drie jonge bedrijven stonden in de finale van deze uitverkiezing die elk jaar door de Kamer van Koophandel wordt gehouden.

Ieder jaar vraagt de Kamer van Koophandel Zuidwest-Nederland aan beginnende Zeeuwse ondernemers om hun ondernemingsplan voor te leggen aan een jury. Deze jury beoordeelt de plannen onder meer op volledigheid, realisme en ondernemerschap. In eerste instantie worden er drie genomineerden geselecteerd, die aan een nader onderzoek worden onderworpen. Gisteren, tijdens bedrijvenbeurs Contacta in Goes, werd de winnaar bekendgemaakt door Joop Maas, vestigingsmanager van BOOM Communicatie en voorzitter van de jury.

“BiciMondo heeft niet alleen ons als jury weten te overtuigen, maar ook het publiek. Dit jaar kon er namelijk voor het eerst ook via internet op de genomineerden gestemd worden. Die publieksuitslag is meegewogen in de uitverkiezing, die dus ten gunste van BiciMondo is uitgevallen”, geeft Joop Maas aan.

Die drie finalisten waren dit jaar:

  • Inhistory uit Middelburg; een bedrijf dat historische producties en content levert vanuit research en onderzoek.
  • Restaurant 't Is Boven in Oostburg; een restaurant dat met de Spaanse keuken ‘verrassend anders' wil zijn.
  • BiciMondo uit Wemeldinge; importeur en dealer van het professionele racefietsenmerk Da Rosa.

“De passie voor ieders eigen vakgebied was kenmerkend voor alledrie de genomineerden. De eindwinnaar BiciMondo heeft die passie weten te vertalen in een goed onderbouwd en realistisch ondernemingsplan”, geeft Maas als voorzitter van de jury aan. De jury van de startersprijs bestaat tevens uit: Willem Ausems van het lectoraat ondernemen van de Hogeschool Zeeland, Henriëtte Swartjes van Strandsport Zeeland (ooit zelf deelnemer aan de startersprijs) en Erik Oele, startercoördinator van de Kamer van Koophandel Zuidwest-Nederland.

De Kamer van Koophandel wil met de startersprijs stimuleren dat beginnende ondernemers een goed ondernemingsplan opstellen voordat ze daadwerkelijk van start gaan. Ondernemers die zich op deze manier voorbereiden blijken in de praktijk meer kans van slagen te hebben.