Archief

Stephen Covey als communicatiemiddel

Stephen Covey. Die naam zegt u waarschijnlijk niets, maar als u actief bent in het onderwijs kunt u niet om hem heen. Want juist in de onderwijswereld wordt het gedachtegoed de schrijver van het best verkochte managementboek ter wereld veel gebruikt. Edux Onderwijsadvies geeft al geruime tijd trainingen aan schoolteams volgens de principes van Covey en bereikt daarmee goede resultaten. Onlangs bood Edux aan een select gezelschap de kans om Stephen R. Covey persoonlijk te ontmoeten.
 

Stephen Covey schreef o.a. het boek ‘De zeven managementeigenschappen van effectief leiderschap'. Die eigenschappen gebruikt Edux specifiek in haar trainingen werkend aan leiders die het onderwijs laten stralen. Edux Onderwijsadvies is gecertificeerd door de Franklin Covey Onderwijs Groep. Deze groep is de enige officiële en gecertificeerde Nederlandstalige vertegenwoordiging van het gedachtegoed van Stephen R. Covey en Sean Covey binnen het onderwijs.

Eén van de bezoekers aan de presentatie was de bekende rapper Ali B., hij is een grote Covey-fan en had zich ingeschreven. Hij verraste het publiek met een spontane rap. De gasten waren zichtbaar onder de indruk van de presentatie in Utrecht. In Redax Magazine, een blad uitgegeven door Edux en vormgegeven door BOOM, staat een uitgebreid verslag van de bijeenkomst.