Archief

Stichting met 'butterfly power'

Afgelopen vrijdag is het nieuwe logo onthuld van de stichting Passaat. Deze stichting levert een concrete bijdrage aan kleinschalige onderwijsprojecten in ontwikkelingslanden. Niet door het geven van geld, maar door leerlingen en docenten van Zeeuwse onderwijsinstellingen ter plekke te laten meedenken en meewerken met de lokale bevolking.

Hierbij gaat de stichting Passaat uit van de kracht en creativiteit waarover ieder mens beschikt. Zo snijdt het mes aan twee kanten; de lokale gemeenschap profiteert van de praktische oplossingen die ter plekke worden bedacht en uitgevoerd en de deelnemers aan het project doen een ervaring op die van grote waarde is voor hun verdere ontwikkeling.

De eigen werkwijze omschrijft de stichting zelf als ‘butterfly power', gebaseerd op een oude wijsheid dat één vleugelslag van een vlinder een storm kan ontketenen aan de andere kant van de wereld. Ogenschijnlijk onbeduidende initiatieven kunnen namelijk een grootse impact hebben op de direct betrokkenen. Vanuit die gedachte ontwikkelde BOOM® een logo in de vorm van een wereldbol waarop geen continenten te zien zijn, maar vlinders. De bewegingen van deze vlinders zetten (processen op) de wereld in gang en vertonen een sterke onderlinge verbondenheid.