Archief

Studio 100 verhuist naar Breda

Het Nederlandse deel van Studio 100 verhuist naar Breda. Studio 100 is het productiehuis van onder andere K3, Mega Mindy, Samson en Gert, Kabouter Plop, Piet Piraat, Amika en het Huis Anubis. Daarnaast houdt Studio 100 zich bezig met shows, films, boeken, video's, merchandising en een aantal eigen themaparken. Het bedrijf werd vorige week in België verkozen tot ‘Onderneming van het Jaar'.

De verhuizing betreft de Nederlandse afdeling Sales en Marketing van Studio 100. Die afdeling strijkt neer op de ‘Triple O Campus', waarbinnen ook de Bredase vestiging van BOOM gehuisvest is. Studio 100 houdt momenteel kantoor in het Mediapark te Hilversum. Vanaf februari 2010 komen de 15 medewerkers naar Breda. Studio 100 heeft in totaal 770 mensen in dienst. Het moederbedrijf zit in België.

Commercieel directeur van Studio 100 Benelux, Tom Grymonprez, verklaart de keuze voor de ‘Triple O Campus': “Het samenbrengen van creatieve, dynamische bedrijven op een ‘campus' was een belangrijke factor voor ons. Daarnaast maakt de Bourgondische mentaliteit, de dynamische uitstraling en de goede bereikbaarheid vanuit België, Breda tot een uitstekende vestigingsplaats”.

André Adank, wethouder Economische Zaken in Breda, is verguld met de komst van het productiehuis: “Studio 100 is een grote naam en breidt zijn activiteiten nog steeds uit. Iedereen kent hun artiesten en programma's. Het bedrijf is daarmee van meerwaarde voor de ‘Triple O Campus'. Ik ben er van overtuigd dat een dergelijk bedrijf een aantrekkende werking gaat hebben voor de campus”.