Archief

Transport als hoofdgerecht

De transportbranche is lange tijd vrij traditioneel geweest. De economische crisis zorgt voor creativiteit in deze branche. Ondernemingen als Bas Transport & Logistics spelen in op veranderende wensen, belangen en eisen in deze sector.

Lorenzo Bas, Director Operations, kwam bij BOOM Communicatie met de wens om een soort menukaart te maken. Hij licht toe: “De gewenste doorlooptijd bepaalt het vrachttarief. Onthaasting van de logistieke keten betekent een daling van de vervoerskosten. Een zending met een langere levertijd is goedkoper dan een 24-uurslevering. Als wij de tijd krijgen zendingen te groeperen, een gunstige beladingsgraad te bereiken en de juiste transportcombinatie te kiezen, dan bespaart dat vrachtkosten. Bovendien kunnen we zo het milieu ontlasten. Met onze menukaart maken we de keuzes die opdrachtgevers maken inzichtelijk, evenals de gevolgen van die keuzes”.

BOOM verzorgde het totaalconcept en de campagne. Algemeen directeur Hans van den Boom hierover: “We hebben Smart Modal Solutions, zoals het zo mooi heet, gevisualiseerd op sobere wijze; minimalistisch design. Met een duidelijke mvo-uitstraling, want het draait niet alleen om kostenbesparing. Ook het milieu is gebaat bij dit logistieke concept. De menukaart met geldzakjes en boompjes maakt in één oogopslag de gevolgen voor milieu en portemonnee duidelijk. Door krachtige pictogrammen in combinatie met korte tekstjes te gebruiken, maak je een complexe boodschap toch snel inzichtelijk voor de doelgroep”.