Archief

Tweemaal in top 10 klanttevredenheid

BOOM Communicatie scoort in de nationale onderzoeken van zowel het vakblad Fonk als het vakblad Management Team in de top tien. Daarmee is BOOM Communicatie het enige communicatiebureau met een toppositie in beide klanttevredenheidsonderzoeken.

 

Het is voor het tweede opeenvolgende jaar dat BOOM Communicatie doordringt tot de top tien in de MT100 van Management Team; de jaarlijkse ranglijst van de beste adviesbureaus in Nederland. In het onderzoek van Fonk is BOOM Communicatie nu voor het eerst betrokken, met een top 10-notering als resultaat.

Klanttevredenheid staat centraal bij BOOM Communicatie en dat wordt door de positie in beide onderzoeken onderschreven. Van den Boom: “We zijn no-nonsense en altijd gericht op het beste resultaat voor de klant. Die klant moet tevreden zijn; dat vinden wij het belangrijkste. Dus moet je natuurlijk altijd je afspraken nakomen. En zal elk advies of elke campagne die we ontwikkelen effectief moeten zijn. In de praktijk komt het er eigenlijk op neer dat we onze klanten belangrijker vinden dan onszelf! Dat zie je terug in de flexibiliteit van onze medewerkers, hun inlevingsvermogen en de zorg en aandacht die ze aan elk project besteden; of het nu een grote of kleine opdracht is. Met hen samenwerken betekent dus: geen gedoe, leuk contact, een scherpe prijs en de zekerheid dat de juiste oplossing wordt geboden binnen de afgesproken tijd”.

Pragmatisch
Die nuchtere, resultaatgerichte houding kan in deze economisch zware tijden op waardering rekenen. Van den Boom: “Bedrijven en instellingen moeten er op kunnen vertrouwen dat het inschakelen van een externe partij concrete resultaten oplevert. Dat is bij ons altijd de insteek en zo zijn we destijds ook tot onze JEI-aanpak gekomen. Dat is een tastbare, praktische manier om communicatievraagstukken en -werkzaamheden aan te vliegen met ‘Je Eigen Identiteit' van je merk of organisatie als uitgangspunt. Zo pakken we de grote projecten op van (inter)nationale opdrachtgevers, maar zeker ook de kleine. Want juist voor hen is het van het allergrootste belang dat elke euro die in communicatie wordt gestopt ook daadwerkelijk rendeert”.

Vertrouwen
Van de ruim 30.000* bedrijven in de branche neemt BOOM Communicatie de achtste plaats in op de ranglijst van Fonk en de zevende in de MT100. Van den Boom: “Dat is natuurlijk een geweldige eer. Hiermee staan wij in de top van de nationale communicatiebranche met tienduizenden bureaus. Als twee toonaangevende onafhankelijke onderzoeken je daar rangschikken, is dat een enorme waardering én een bewijs voor de kwaliteit die onze medewerkers leveren. Wij zijn er vooral blij mee omdat het onderzoeken zijn onder klanten. Dat zij ons zo hoog aanslaan, geeft een enorm gevoel van trots. Ik wil alle klanten die aan de onderzoeken hebben meegedaan dan ook ontzettend bedanken voor het vertrouwen dat ze hiermee in ons hebben uitgesproken!”.

Over de onderzoeken
Jaarlijks doen Management Team en Fonk onderzoek naar de tevredenheid van Nederlandse managers over hun zakelijke dienstverleners. Beide onderzoeken worden uitgevoerd door onafhankelijke onderzoeksbureaus. Management Team schakelt hiervoor onderzoeksbureau MWM2 in en Fonk het onderzoeksbureau Motivaction. Zij meten de klanttevredenheid van opdrachtgevers op indicatoren als flexibiliteit, tijdplanning, budgetbewaking en inhoudelijke kennis. Uiteindelijk bepaalt de algehele klanttevredenheid de ranking op de lijst.

* Bron: Handelsregister Kamer van Koophandel.