Archief

Veel animo voor Het Blushuis in Breda

Het Blushuis opende afgelopen weekend onder grote belangstelling haar deuren tijdens de Dag van de Architectuur 2010. De openstelling van de hotspot voor creatieve en innovatieve bedrijven in Breda paste prima binnen het thema van het evenement: ‘Een tweede leven: Architectuur en hergebruik'.

Tijdens de Dag van de Architectuur krijgt het publiek de kans om architectuur te beleven. Talrijke gebouwen door heel Nederland die normaal gesproken niet toegankelijk zijn, waren in het weekend van 26 en 27 juni te bezoeken.

De Dag van de Architectuur is een initiatief van de Bond van Nederlandse architecten (BNA) en wordt georganiseerd in samenwerking met onder meer lokale architectuurcentra, culturele instellingen, architecten en vrijwilligers. Samen spannen deze partijen zich in om tijdens de Dag van de Architectuur bijzondere gebouwen open te stellen voor het grote publiek.

Een tweede leven
Dit jaar had de Dag van de Architectuur het thema ‘Een tweede leven: Architectuur en hergebruik'. Hergebruik is een actueel onderwerp. In heel Nederland krijgen oude gebouwen nieuwe functies. Een voorbeeld daarvan is het Blushuis in Breda.

In het Blushuis is een veertigtal bedrijven gevestigd waaronder BOOM Breda. Het Blushuis is een voormalige brandweerkazerne die tegenwoordig dienst doet als kantoorlocatie voor creatieve en innovatieve bedrijven.

Rondleiding

In Breda konden geïnteresseerden een diverse gebouwen bezichtigen onder andere Het Blushuis en het kenmerkend pand van de architectenbureaus RDH Architecten Stedenbouwkundigen en van Grosveld Van Der Velde Architecten.

In Het Blushuis waren de algemene ruimten toegankelijk, evenals de bedrijfsunits van De Ontwerpers, B-in motion en BOOM.

Volgens René van Donschot, vestigingsmanager van BOOM Breda, was er veel belangstelling voor de georganiseerde rondleidingen: “We hebben drie ondernemers kunnen strikken om rondleidingen te verzorgen. Op de dag zelf was het stevig aanpoten, want de animo was groot. In groepjes van maximaal tien mensen kregen de bezoekers een goede indruk van het hergebruikte pand en hoe je daarin op een aparte manier werkplekken kunt creëren”.

Geraadpleegde bron: Bna.nl