Archief

Vergelijken is geloven

‘Goedkoper'. Je hoort het zo vaak dat deze belofte bijna geen geloofwaardigheid meer heeft. WVS-groep heeft daarom gekozen voor een keiharde vergelijkende reclame om juist dit kenmerk naar voren te brengen. Want als het tarief van een uitzendbureau naast dat van WVS wordt gezet, brengt dat een schrikeffect teweeg bij de doelgroep.

 

WVS-groep biedt personeel met een arbeidsmarkthandicap de kans om weer aan de slag te gaan. Het inhuren van deze mensen is voor bedrijven goedkoper dan werken met reguliere arbeidskrachten of het inschakelen van capaciteit via uitzendorganisaties. WVS-groep prikkelde haar doelgroep met een gerichte mailing, waarin het eigen tarief werd afgezet tegen de tarieven van concurrenten. Op een speciale actiesite: www.wvs-calculator.nl , kunnen geïnteresseerde bedrijven zelf uitrekenen wat het tarief voor hun soort werk is.

Het bleef niet alleen bij deze confronterende vorm van marketingcommunicatie. De verkopers van WVS-groep volgden de actie op en gingen bellen. Met een succesvol resultaat. René van Broekhoven, hoofd communicatie van WVS-groep: “De actie is erg geslaagd. We hebben zo'n 12 concrete afspraken overgehouden aan de actie. Daar gaan we nu gevolg aan geven en dan zullen we zien hoeveel klanten het daadwerkelijk heeft opgeleverd”.

BOOM® zorgde bij deze campagne voor het advies, het concept en de middelen.