Archief

Verrassende movies van leerlingen

Het duo Benjamin en Erik uit Middelburg heeft de One Minute Movie Contest gewonnen. Naast de ‘gouden regisseurstoel' gingen ze naar huis met een digitale camcorder. De jury roemde het professionele filmpje, waarvan ze in eerste instantie twijfelde of de leerlingen van de ICT-academie in Vlissingen het wel zelf hadden gemaakt.

De winnaar van de competitie die ROC Zeeland onder haar leerlingen uitschreef, werd gekozen uit zes genomineerde filmpjes. Deze movies waren allemaal erg verschillend: van animatie tot film, van opnames met de telefoon tot opnames met een professionele camera, van streetrunning tot ruimtereis. Toch moesten alle filmpjes hetzelfde thema centraal stellen: de studiekeuze. De jury was verrast over de veelzijdigheid waarin de jonge filmmakers het thema hadden uitgewerkt. Joop Maas, vestigingsmanager van de BOOM®-vestiging te Goes, was één van de juryleden.

De zes genomineerde filmpjes zijn te bekijken op www.knooppunttoekomst.nl, onder (personal) movies. Via deze site probeert ROC Zeeland jongeren eerder en actiever met hun studiekeuze bezig te laten zijn als integraal onderdeel van de wervingscampagne van het ROC. De gehele campagne ‘Knooppunt Toekomst', waaronder de interactieve site, is ontwikkeld door BOOM®.

Hieronder een korte omschrijving van de genomineerde filmpjes die op www.knooppunttoekomst.nl te zien zijn:

Naam: Benjamin Bouwman en Erik van Helvoirt (winnaars)
Woonplaats: Middelburg
Commentaar: Dit filmpje was zo overtuigend goed, dat zelfs de jury twijfelde of het wel zelf gemaakt was. De combinatie van beelden en muziek werkt perfect in de opbouw van de spanning.

Naam: Jeroen Weemaes
Woonplaats: Sint Jansteen
Commentaar: Jeroen heeft ervoor gekozen om in zijn filmpje de filterdunne lijn tussen Torentijd en het ROC gebouw aan de Ravensteijn te benadrukken. De letterlijke vertaling van de boodschap “bewandel het juiste pad” vond de jury zowel komisch als serieus. Dit filmpje bewijst dat een goede boodschap de slechte beeld- en geluidskwaliteit doet vergeten.

Naam: Willem Plaizier (en Joël)
Woonplaats: Renesse
Commentaar:  Dat de weg naar school vol obstakels ligt bewijzen de heren door middel van freerunning. Ook hier twijfelde de jury even of de beelden van Rotterdam niet van YouTube kwamen. Vooral de opstelling van de camera (kikvorsperspectief) werd zeer positief ontvangen. Bewondering was er voor de “metrosprong”.

Naam: Jim Hanraads en Justin van Luijk
Woonplaats: Oost-Souburg/ Arnemuiden
Commentaar: De filmpje laat de worsteling zien van een leerling die erover denkt te stoppen met zijn opleiding. De jury was erg overtuigd van het goede acteerwerk en de filmische beelden.

Naam: Kim Geleijn (en Riëlle)
Woonplaats: Middelburg
Commentaar: Twee verdwaalde dames in een ruimteschip geeft goed aan hoe de studiekeuzes in de toekomst worden gemaakt. Ondanks de stilstaande beelden, was de jury tot het einde geboeid. De leuke woordspelingen waren volgens de jury goed gevonden. Ook vonden zij het concept goed gevonden.

Naam: Renate Rodjan
Woonplaats: Goes
Commentaar: De jury vond uit dit filmpje enorm veel enthousiasme spreken. Door middel van korte bewegende beelden probeert Renate een overzicht te geven van de mogelijkheden bij ROC Zeeland. Vooral het ritmische van de montage en de goede gekozen muziek heeft geleid tot deze nominatie.