Archief

Vorstelijk, maar niet oranje

Alle dagbladen staan komend weekend bol van de specials over de kroning van Willem Alexander. Mogelijk gemaakt door advertenties van locale bedrijven en instellingen; vaak in de vorm van inhakers. Ook Zorggroep Ter Weel doet mee, maar dan bewust zonder de kleur oranje.

Inhakers rond de abdicatie kenmerken zich door creativiteit, humor en vooral het gebruik van oranje en rood, wit, blauw. In de advertenties voor Zorgcentrum Ter Weel is gekozen voor een andere benadering. Het zorgcentrum grijpt de kroning aan om vooral de eigen identiteit naar voren te brengen, zowel in de boodschap als in het kleurgebruik. Hans van den Boom, directeur van BOOM Communicatie, adviseert Ter Weel op het vlak van identiteit en imago. “De kroning geeft het zorgcentrum aanleiding om uit te dragen dat bij hen de klant écht koning is. En dat is bij Ter Weel geen loze kreet. De waarden die aan een dergelijke belofte ten grondslag liggen, zijn ankerpunten in de organisatie geworden na een identiteitsbepaling en een internal branding-traject. Ze weten de zorg efficiënt te houden, zonder concessies te doen aan warmte, aandacht, gezel¬ligheid en gastvrijheid.”

In een campagne rondom de abdicatie vertaalt Ter Weel dat in ‘Vorstelijk wonen', waarbij bewoners plaatsnemen op een troon. De kleurstelling en vormgeving is geheel in lijn met andere uitingen van Ter Weel. Daarmee blijft het zorgcentrum dicht bij de eigen waarden en de visuele vertaling daarvan. Van den Boom: “Het zorgt er bovendien voor dat de uitingen opvallen tussen het vele oranje. In het oog springen door juist jezelf te zijn; dat is in mijn ogen de beste manier om te communiceren”.