Archief

Vrijdag de 13de wordt magisch

Het organisatiecomité van de JKW-veiling trekt zich weinig aan van de onheilspellende datum waarop dit grootse zakelijke evenement dit jaar wordt gehouden: vrijdag 13 november. “Wij zullen absoluut laten zien dat het een geluksdag kan zijn, met een veiling van niveau, een spetterende feestavond en een flinke opbrengst voor de drie goede doelen. Want daar gaat het ons uiteindelijk om.”

Het jaarlijkse veilingevenement van de Junior Kamer Walcheren vindt voor de zesde keer plaats en is inmiddels uitgegroeid tot een zakelijk evenement van formaat. Door het succes van de voorgaande jaren en de bekendheid die het evenement heeft gekregen, is het voor de organisatie mogelijk gebleken om de veiling ook dit jaar goed neer te zetten. En dat ondanks de economische tegenwind. Jaap van der Velde, voorzitter van het organisatiecomité: “Wij kunnen dit evenement alleen maar organiseren als er voldoende sponsors en kavelaanbieders zijn die een bijdrage willen leveren. Gelukkig zien genoeg bedrijven het belang in van de veiling en kunnen we nu opnieuw een prachtig evenement neerzetten”.

Dat evenement bestaat uit een veiling van allerlei kavels die door bedrijven ter beschikking worden gesteld. De bezoekers van de veiling kunnen daar tegen opbod op bieden. De opbrengst gaat naar goede doelen, die ieder vertegenwoordigd worden door een eigen ambassadeur. Dat zijn de Commissaris van de Koningin, Karla Peijs, de directeur van Delta, Peter Boerma en de burgemeester van de gemeente Vlissingen, Wim Dijkstra. De goede doelen zijn dit jaar de stichting Leergeld, de Reddingsbrigade Vlissingen en de stichting Palazzoli. Vorig kwam de opbrengst uit op bijna 62.000 euro.

Alles wat waarde heeft voor een zakelijk publiek kan op de veilingavond in principe geveild worden: van een ‘meet and greet' met de Commissaris van de Koningin tot kunstwerken en van een kookworkshop als personeelsuitje tot toegangskaarten voor de uitreiking van de Four Freedoms Awards.

Het thema van de JKW-veiling is dit jaar magie. Om die reden is het duo Rob en Emiel present tijdens de veiling. Het duo werd bekend als finalisten van het televisieprogramma ‘De Nieuwe Uri Geller', maar waren toen al geen onbekenden in het vak. Eerder wonnen zij 10 keer (!) goud op het Nederlands Kampioenschap goochelen en brons op het wereldkampioenschap. Zij zullen de bezoekers van de veiling verbazen met hun magische kunsten en vormen een ‘luchtige noot' tijdens de veiling.

Om de veiling de uitstraling te geven die past bij het niveau van het evenement, heeft BOOM® vorig jaar een nieuw logo voor de JKW-veiling vervaardigd. Verder is BOOM® sponsor van het evenement.

Junior Kamer

De organisatie van de JKW-veiling is in handen van de Junior Kamer Walcheren. De Junior Kamer is een organisatie van jonge, ambitieuze mensen, die hun managementcapaciteiten ontwikkelen door samen te werken in maatschappelijk-relevante projecten, door trainingen te organiseren, te volgen, te geven of te ontwikkelen en door te werken aan hun sociale en zakelijke netwerken. De organisatie staat open voor iedereen, mits niet ouder dan veertig jaar. De Junior Kamer bestaat al ruim 75 jaar en heeft circa 350.000 leden in ruim 120 landen over de hele wereld. Alleen in Nederland zijn er al circa 2.500 leden, verenigd in meer dan 90 Kamers.