Archief

Webpoliticus van het jaar

Sophie in 't Veld, D66-lijsttrekker voor de verkiezingen van het Europees Parlement, is door bezoekers van de website Bestewebpoliticus.nl uitgeroepen tot de beste Nederlandse Webpoliticus van het jaar.

De uitslag is gebaseerd op meer dan 5000 publiekstemmen. Naast de publieksprijs werden ook juryprijzen verdeeld. Volgens de vakjury is niet In 't Veld, maar haar jonge partijgenoot Ivo Thijssen de Beste Webpoliticus van deze Europese verkiezingen. De jury roemde vooral zijn activiteiten op sociale netwerken. In 't Veld is volgens hen wel de beste weblogschrijfster. De website ZinInEuropa van GroenLinks is verkozen tot beste verkiezingssite van de Europese campagne.

Webcommunicatietoepassingen en online sociale netwerken zoals hyves en twitter worden tegenwoordig veelvuldig ingezet om boodschappen uit te dragen en doelgroepen te bereiken. Online communicatiekanalen zorgen voor directe lijnen met mensen. Interactiviteit, snelheid en een hoge attentiewaarde zijn kenmerkende eigenschappen van online communicatie. Deze voordelen worden door steeds meer organisaties en bedrijven gezien. Politieke partijen zijn hier geen uitzondering op. Voor de verkiezingen van het Europees Parlement wordt er door praktisch alle deelnemende partijen en kandidaten flink via het web gecommuniceerd.

Geraadpleegde bronnen: Nu.nl en Bestewebpoliticus.nl