Archief

Website onderstreept innovatiekracht

Voor bedrijven die zich toeleggen op productinnovatie is communicatie vaak een uitdaging. Het bekrachtigen van het innovatieve karakter van een onderneming is immers niet eenvoudig. Als visitekaartje van ieder modern bedrijf vormt de corporate website een belangrijk middel om deze doelstelling te realiseren.

Volgens Hans van den Boom, algemeen directeur van BOOM Communicatie, is het voor een pionierend bedrijf niet alleen belangrijk om met de website potentiële klanten te bereiken: “Van minstens zo groot belang is het aanspreken van stakeholders in de financiële markt. De website moet naar hen het beeld bevestigen van een professionele, innovatieve organisatie, die klaarstaat om de markt te veroveren. Zulke bewijskracht is nodig om investeerders aan te trekken en te behouden”.

Erkenning
Van den Boom begeleidde namens BOOM de ontwikkeling van een nieuwe corporate website voor LUXeXceL, pionier op het gebied van optische technologie. “De uitstraling van de website combineert modern en high-tech met zakelijk en basic. Dat laatste is nodig om snel duidelijk te maken hoe het bedrijf is opgebouwd, welke markten worden bediend met welke producten en wat de mogelijkheden zijn van deze producten. Zo draagt LUXeXceL helderheid en transparantie uit. De moderne, high-tech-look onderstreept het innovatieve karakter van het bedrijf. Zoals onlangs weer bleek uit een prestigieuze erkenning door onderzoeksbureau Frost & Sullivan, staat LUXeXceL te boek als een veelbelovend innovatieleider. Recht doen aan dat beeld was een belangrijk uitgangspunt bij de ontwikkeling van de website.”

Interactie
Volgens Marco de Visser, Marketing Manager bij LUXeXceL helpt de website bezoekers grensverleggend te denken: “We nemen bezoekers bij binnenkomst aan de hand, identificeren hen en helpen hen in te schatten welke optische vraagstukken met onze flexibele technologie opgelost kunnen worden, of welke waarde deze nieuwe technologie voor hun toekomstige bedrijfsactiviteiten genereert. Door te enthousiasmeren en te overtuigen, zetten we het proces van adoptie al tijdens hun eerste bezoek in gang”.

Richard van de Vrie, CEO van LUXeXceL, voegt hieraan toe: “Door de groei van onze onderneming en de toenemende internationale activiteiten is behoefte ontstaan aan een nieuw platform waar ons team zich kan meten met experts uit de industrie. Confrontatie en interactie zijn belangrijk om de mogelijkheden met onze nieuwe basistechnologie optimaal te benutten. Het overbrengen van de juiste boodschap hierbij is cruciaal. In het nieuwe ontwerp is hier uitstekend gehoor aan gegeven”.

Perspectief
Naast het realiseren van de huidige doelstellingen, biedt de website volgens De Visser ook perspectief voor de toekomst: “Vanuit de nieuwe basis kan verdere uitbreiding plaatsvinden met tal van nieuwe functionaliteiten. Zo kan het online aanbod verder worden uitgebouwd, in lijn met de ontwikkelingen van de organisatie en de eisen die aan de online aanwezigheid van een globaal opererende doelgroep gesteld worden. Eén van de routes die zal worden afgelegd is de evolutie van een uitsluitend ‘informatieve' naar een meer ‘interactieve' omgeving, waar klanten zelf hun optische designs kunnen posten en online kunnen bestellen”.

Sinds de lancering van de website is een significante toename in traffic en kwalitatieve leads gerealiseerd. Om dat niveau te handhaven, streeft LUXeXceL er in samenwerking met BOOM naar om de gebruikerservaring voor bezoekers continu te optimaliseren. Als innovatieleider streeft het bedrijf immers van nature voortdurend naar verbetering.