Archief

Wedstrijd wordt attractie

Meer dan ooit wordt het jaarlijkse paardensportevenement in Vrouwenpolder een attractie voor het hele gezin. Om die reden is het evenement omgedoopt tot ‘Eventing Zeeland' en is het promotiemateriaal afgestemd op een bredere doelgroep dan de paardenliefhebber alleen.

Op zaterdag 21 en zondag 22 mei 2011 is manege ‘De Eendracht' de locatie voor een nationaal deelnemersveld op het gebied van springen, dressuur en cross country. Deze drie disciplines worden binnen de paardensport ook wel aangeduid met de term ‘eventing'. Omdat deze benaming voor het publiek dat minder kennis heeft van deze sport associaties oproept met een groots evenement, heeft BOOM Communicatie een naamsverandering voorgesteld. ‘Eventing Zeeland' stond voorheen te boek als ‘SGW Zuid-West', waarmee de doelstellingen van het evenement onvoldoende tot uitdrukking kwamen. De organisatie wil namelijk een zo breed mogelijk publiek laten kennismaken met de ruitersport. Naast de officiële wedstrijden die op zaterdag en zondag worden gehouden, is er daarom op het terrein voldoende te doen voor de bezoekers. Zo is er onder meer een strodorp en een springkussen voor de kinderen, is er volop gelegenheid om pony te rijden en wordt er een ‘fancy fair' ingericht.

Om het evenement uitstraling te geven naar een breder publiek, heeft BOOM een nieuw beeldmerk ontwikkeld. Ook is het promotiemateriaal afgestemd op een doelgroep die niet alleen meer uit ingewijden in de paardensport bestaat.

Eventing Zeeland vindt plaats op het terrein van manage ‘De Eendracht', Rijkebuurtweg 8 in Vrouwenpolder. De toegang is gratis. BOOM is als hoofdsponsor aan het evenement verbonden.