Archief

Woon- en leefbeurs druk bezocht

De beurs Woon en Leef in Bergen op Zoom is afgelopen weekeinde goed bezocht. Zeker 2.650 mensen kwamen af op woonbeurs aan de Binnenschelde. Belangstellenden konden in een kort tijdsbestek ervaren wat de mogelijkheden zijn op het gebied van wonen en leven in de regio West-Brabant en Tholen.

Onder grote belangstelling werd op vrijdag 30 oktober de beurs officieel geopend door de heer Van Exter, directeur van Woningstichting Soomland, en de heer Van Leeuwen, directeur Stichting Welzijn Ouderen Bergen op Zoom. Diverse wethouders van de gemeenten Bergen op Zoom, Tholen, Woensdrecht en Steenbergen waren bij de voltrekking aanwezig.

Projectontwikkelaars, corporaties en makelaars presenteerden in een informele setting het woonaanbod van de regio. Een breed aanbod, bestaande uit nieuwbouw, bestaande bouw, huur- en koopwoningen, werd onder het genot van diverse culinaire en exotische hapjes uitgelicht.

Expansie

Volgens Alex Vlieland, namens BOOM® verantwoordelijk voor de organisatie van de woonbeurs, was de beurs een succes: “Het realiseren van beursgroei is gelet op het sterk afgenomen omzetvolume binnen de woningmarkt een prestatie om tevreden mee te zijn. Op verschillende gebieden is de beurs gegroeid. Niet alleen hebben we meer exploitanten mogen verwelkomen, ook werd de beurs ten opzichte van de eerdere editie bezocht door zo'n 30 procent meer bezoekers. We hebben daarom ook goede reacties mogen ontvangen van exploitanten.”

Vlieland is van mening dat de doordachte promotie en locatie hebben bijgedragen aan de expansie: “De nieuwe locatie, Sportcentrum de Boulevard, biedt goede faciliteiten waardoor de beurs ruimer kon worden opgezet. We hebben ook goede reacties mogen ontvangen op onze beurskrant die is verspreid in geheel West-Brabant en Tholen.

55+ markt
Zaterdagochtend ging de beurs vroeg van start met onder andere een 55+ markt en diverse activiteiten. Er werden diverse sportdemonstraties gegeven en bezoekers konden deelnemen aan een Nordic Walking tocht. Zaterdagmorgen vond ook het symposium ‘Kleurrijk oud worden in Bergen op Zoom' plaats. Een open groepsdiscussie werd door een gemêleerd gezelschap van 70 personen bijgewoond.

Op de foto: Alex Vlieland.