Archief

Workshop BOOM op nationaal congres

BOOM-adviseurs Mindy Hugens en Joop Maas verzorgen tijdens het Nationale Havo/Vwo Congres de workshop ‘Positioneren in het voortgezet onderwijs'. Deze workshop gaat in op het profileren van onderwijsinstellingen en onderwijsconcepten binnen het voortgezet onderwijs. Deelnemers krijgen antwoord op de vraag hoe zij hun eigen krachten kunnen bepalen, benoemen en benutten.

Met een actueel en op de praktijk gericht programma is het Nationale Havo/Vwo Congres een interessant evenement voor onderwijsprofessionals. Daarnaast biedt het evenement de mogelijkheid om te netwerken en praktijkervaring te delen met vakgenoten. Het congres vindt plaats op dinsdag 30 november en woensdag 1 december in het Sofitel Cocagne te Eindhoven.

Op 1 december leveren Hugens en Maas hun bijdrage aan het congres door middel van de workshop ‘Positioneren in het voortgezet onderwijs'. Joop Maas: “Wij merken dat scholen in het voortgezet onderwijs vaak moeite hebben om zich te onderscheiden op hun kernwaarden. In plaats daarvan gaan zij zich profileren met alles wat mogelijk interessant kan zijn voor hun doelgroep – en dat zijn steeds meer de leerlingen van groep 8 op de basisscholen zelf, in plaats van hun ouders. Die leerlingen willen vooral horen en zien hoe het er op de school in kwestie werkelijk aan toe gaat. Door mooie ‘praatjes en plaatjes' prikken ze al snel heen. Authenticiteit en geloofwaardigheid is in de profilering van de school dus van groot belang. Maar dan moet je zelf als school wel goed voor ogen hebben waar je voor staat en dat ook in de praktijk brengen. Wij helpen scholen daarbij”.

Korting
Relaties van BOOM krijgen de mogelijkheid het congres bij te wonen met een korting van 20% op de toegangsprijs. Inschrijven voor het congres kan via de website of via Naomi Voet van SBO, organisator van het congres (tel. 040 – 297 2712, e-mail: n.voet@sbo.nl). Vermeld bij aanmelding de kortingscode ‘777BOOM'.