Archief

BIC CRISTAL GAAT VOOR EXTRA LANG

Iedereen heeft er weleens mee geschreven, getekend, gekrabbeld of er op geknauwd. Het is dan ook niet voor niets ‘de meest gegeten pen' ter wereld. Maar ook klassiekers hebben af en toe aandacht nodig. Daarom ontwikkelde BOOM Communicatie een brandingcampagne voor de BIC Cristal pen. Het accent lag daarbij op outdoorreclame in Nederland. Vanwege het succes is de campagne ook uitgerold in diverse andere Europese landen.

BOOM Communicatie ontwikkelde het creatieve concept voor de campagne, rekening houdend met de internationale toepasbaarheid ervan. Daarom is gekozen voor een concept met een universele boodschap die zowel in Nederland als in het buitenland toepasbaar is. Krachtig in zijn eenvoud en daardoor begrijpelijk voor een brede, heterogene doelgroep met enorme verschillen in onder meer leeftijd en cultuur. Naast het creëren van het communicatieconcept ontfermt BOOM zich over de executie en adviseert het samen met haar partners over de in te zetten offline en online mediakanalen.

Extreem lang
In de campagne werd een beeldmetafoor benut met gebruik maken van het mechanisme ‘overdrijving'. De aandacht wordt getrokken met een pentekening van een giraffe die een extreem lange nek heeft. Die extra lange nek laat zien dat de BIC-pen ontzettend lang mee gaat. Ook de pay off legt daar nadruk op.

Museum of Modern Art
De Cristal-pen is al jaren één van de ‘vlaggenschepen' van BIC. De pen is inmiddels 65 jaar oud, maar is nog steeds zo ‘vers' als op de dag dat hij op de markt kwam. Het simpele en uiterst herkenbare design is nooit gewijzigd. De pen is inmiddels zo'n stijlicoon dat het gerenommeerde Museum of Modern Art in New York het in haar permanente collectie heeft opgenomen.

De Cristal-pen is bij iedereen wel bekend. Het blijft echter zaak de brand awareness bij de doelgroepen op peil te houden. De campagne is daarop ingericht, terwijl meteen een belangrijke producteigenschap onder de aandacht wordt gebracht die nog niet bij iedereen tussen de oren zit: de lange gebruiksduur van de pen.