Archief

SCHERPE PRIJS EN GLAD RESULTAAT

Het merk BIC wordt vrijwel direct geassocieerd met hun alom bekende blauwe kantoorpen, waar iedereen zo graag op kauwt. BIC heeft echter nog meer in haar collectie, waaronder scheermesjes. Zo introduceerde BIC de Flex & Easy, een wegwerpscheermes voor mannen dat concurrerend geprijsd is, maar toch bijzonder glad scheert. De Flex & Easy biedt daarbij de uitstraling en het scheergemak van een premium scheermesje.

Glad scheren voor een lage prijs dus. BOOM ontwikkelde op basis van deze boodschap een introductiecampagne: een outdoorcampagne bestaande uit abriposters en narrowcasting in winkels. Bij narrowcasting, afgeleid van broadcasting (uitzendingen op tv), wordt de consument via audiovisuele displays in de winkel benaderd. BOOM werkte narrowcasting uit in de vorm van digitale posters met het campagnebeeld.

Eén van de voordelen van narrowcasting is het besparen van print- of drukwerkkosten. Daarnaast is aangetoond dat een consument zich een narrowcasting-uiting beter kan herinneren dan bijvoorbeeld een eenzelfde soort advertentie in de krant. Narrowcasting is ook zeer flexibel. Wanneer een bepaalde uiting niet goed werkt of niet klopt, kan deze snel vervangen worden door een nieuwe. Opnieuw drukwerk produceren en het oude materiaal weggooien hoeft niet en de nieuwe uiting kan meteen worden uitgezonden.

De campagne was te zien in heel Nederland en concentreerde zich op locaties in en rondom retailketens die de BIC-mesjes in hun assortiment hebben, zoals Kruitvat.