Archief

ONLINE ACCOMMODATIES ZOEKEN EN BOEKEN

Snel, eenvoudig en vrijelijk informatie zoeken en dan ook vinden. In de digitale wereld van internet lijkt het een utopie. Hoe meer informatie er op het internet verschijnt, hoe lastiger het is om de juiste informatie te vinden. Dit verschijnsel staat bekend als de informatieparadox.

Ook binnen de toeristische branche is deze informatieparadox van toepassing. Want hoe vind je in een enorm aanbod van accommodaties net dat ene droomhuisje dat voldoet aan je eisen? En hoe zorg je er als directie van een resort of vakantiepark voor dat vraag en aanbod elkaar precies vinden? Het zijn twee vragen die leefden bij ICT-bedrijf Maxxton tijdens de ontwikkeling van het nieuwe automatiseringspakket Newyse. Newyse is een allesomvattende aanpak van automatisering voor grote attractieparken, resorts en vakantieparken. Allesomvattend is ook écht allesomvattend: de reserveringen, het voorraadbeheer, de registratie van middelen, de boekhouding de onderhoudsbewaking. Omdat Newyse slim is opgezet, kan een vanuit de administratie gevoed dienstverleningspakket worden gegenereerd. Zo kan op de website van ieder aangesloten vakantiepark een actueel aanbod van de accommodaties van het park of resort worden getoond.

Newyse gaat ook het aanbod accommodaties van ieder park naar websites van allerlei reisbureaus en -organisaties ontsluiten. Maxxton verwacht dat om die reden veel vakantieaanbieders hun content via Newyse willen aanbieden. Des te meer omdat de kant-en-klare zoek- en boekingsmodule zo is opgezet dat zij in iedere website is te integreren.

Maxxton raadpleegde BOOM Communicatie over de presentatie van de module. BOOM ontwikkelde een uitgekiende architectuur en een functionele vormgeving en adviseerde over de navigatie en de functionaliteiten. Het resultaat is een doordachte en gebruiksvriendelijke interface die voldoet aan de eisen die gesteld worden aan de nieuwe generatie webapplicaties. Zo kunnen gebruikers op hun eigen manier zoeken en boeken en probleemloos gebruik maken van de applicatie. Navigeren, exploreren, zoeken met steekwoorden, zinnen of queries: het kan allemaal aan de hand van een geografische kaart, instelbare zoekopties of een vijfstappenprocedure. Daarmee zijn vakantieaccommodaties veel eenvoudiger te vinden, te vergelijken en te boeken.