Archief

PASSEND BIJ DE AMBITIES

De gemeente Rucphen heeft de overstap gemaakt van een klassiek, gedistingeerd gemeentewapen, naar een moderne en strakke huisstijl. Deze keuze is het resultaat van een strategische evaluatie. Agnes Bogers, communicatieadviseur bij de gemeente Rucphen: “Toen bleek dat ons logo niet langer paste bij onze identiteit en ambities, had het gemeentebestuur de durf om door te pakken”.

Het logo is opgebouwd uit een woord- en beeldmerk. Het beeldmerk bestaat uit vijf delen die samen symbool staan voor de vijf gelijkwaardige kernen binnen gemeente. Deze kernen hebben specifieke kenmerken, maar samen vormen ze één dynamisch geheel met een duidelijk centrum. De stevige verbondenheid wordt gevisualiseerd door het solide vierkant. Deze vorm symboliseert daadkracht en realisatie. Het woordmerk ‘Gemeente Rucphen' is uitgevoerd in een schreefloos lettertype. Dit lettertype geeft het logo een open, moderne en professionele uitstraling.

In het logo en de huisstijl zijn twee basiskleuren verwerkt: paars en groen. Het kenmerkende groen benadrukt de natuurlijke omgeving van de gemeente en symboliseert het maatschappelijk verantwoorde en duurzame karakter. De paarse kleur staat voor rust en professionaliteit en is tevens een knipoog naar de Rucphense heide.

Voor historische documenten, of documenten met een officieel karakter, blijft het historische gemeentewapen in gebruik.