Archief

INTER-ACT(IE)

Een nuttige toevoeging aan de opleiding die ook nog eens ontzettend leuk is. Zo profileert het theaterproject Inter-ACT zich. Leerlingen van beroepsopleider Scalda kunnen zich hierin uitleven in de wereld van theater, show en evenementen.

De naam 'Inter-ACT' die BOOM voor het project heeft ontwikkeld, staat onder meer voor de interactie tussen leerlingen die vanuit totaal verschillende opleidingen één dag per week een andere rol aannemen. Deze leerlingen kiezen een specialisatie: ze leren de technieken van licht en geluid, worden opgeleid tot acteurs, dansen de sterren van de hemel of toveren zichzelf en anderen om met schmink en make-up. De vaardigheden die zij opdoen, komen niet alleen goed van pas in hun mogelijke carrière in de theaterwereld, maar komt ook hun creativiteit en organisatievermogen ten goede.

Naast de associatie met het woord 'interactie', verwijst Inter-ACT ook naar het Nederlandse woord 'acteren' en het Engelse woord 'act' (handelen). Om de 'twist' in de naam goed naar voren te laten komen, is er in het logo voor gekozen de naam te onderbreken met een verbindingsstreeptje en het laatste deel (ACT) in hoofdletters te plaatsen.