Archief

KRACHTIGE INTRODUCTIE VIA SMS

Zo'n 3.000 leerlingen en personeelsleden van twee middelbare scholen exact tegelijkertijd informeren. Een onmogelijke opgave? Zeker niet. Het Buys Ballot College en het St. Willibrordcollege (scholen voor vmbo, havo,atheneum en gymnasium) gingen na hun fusie verder als Ostrea Lyceum. De nieuwe naam Ostrea, Latijns voor oester, werd aan iedereen bekendgemaakt via een sms-actie. Voor één keer mochten de mobieltjesdaarom aanblijven in de klas.

Een mooiere manier om de direct betrokkenen gelijktijdig kennis te laten nemen van de nieuwe naam van de fusieschool is er eigenlijk niet. Een sms-berichtje heeft een hoge attentiewaarde, een snelle reactietijd en past uitstekend in de belevingswereld van de voornamelijk jeugdige doelgroep. Het is een krachtig direct marketinginstrument. Bovendien leverde het de nodige free publicity op.

Naast de bekendmaking van de naam via de sms-actie ontwikkelde BOOM ook het nieuwe logo van het Ostrea Lyceum. Parels – uit de slogan ‘Ostrea Lyceum, voedingsbodem voor toekomstige parels' – vormen hiervoor de basis. Via e-cards in de nieuwe huisstijl en met de nieuwe naam erop verspreidde het logo zich razendsnel. Vanaf de speciaal ontwikkelde internetsite werden in anderhalve week zo'n 1.500 e-cards verstuurd. Inmiddels zijn er ook voor het open huis van het Ostrea Lyceum, de open dagen en de informatieavonden diverse communicatiemiddelen in de nieuwe huisstijl van de school ontwikkeld, waaronder een introductiekrant. Het Ostrea Lyceum heeft zich dus nadrukkelijk op de kaart gezet.