Archief

ZEELAND SEAPORTS SYNONIEM VOOR ZEEUWSE ZEEHAVENS

De naam Zeeland Seaports is synomiem geworden voor de zeehavens in Terneuzen en Vlissingen, waarvan deze organisatie de beheerder en ontwikkelaar is. Het havenbedrijf is zowel regionaal, nationaal als internationaal uitgegroeid tot een herkenbaar merk.

Na de fusie van de twee havenschappen in Zeeland, zo'n 15 jaar geleden, adviseerde BOOM de krachtige naamstelling 'Zeeland Seaports', samen met een visueel sterk herkenbaar logo. Die herkenbaarheid is met name te danken aan de verwerking van maritieme symboliek die voor iedereen in het werkveld meteen duidelijk is: de kapiteinsstrepen aan de mouw van een uniform. Die strepen zijn in het beeldmerk omgevormd tot een abstracte weergave van de Westerschelde met aan de noordzijde de zeehaven Vlissingen en aan de zuidzijde de zeehaven Terneuzen.

De zeehavens van Terneuzen en Vlissingen – het derde havengebied van Nederland – staan garant voor een snelle doorstroming van goederen vanwege hun goede toegankelijkheid, hun ligging aan diep zeewater en de uitstekende achterlandverbindingen.