Archief

Pas de webrichtlijnen eenvoudig toe

[intro]Als (semi-)overheid staat u voor de taak om burgers en bedrijven juist en volledig te informeren. Zij hebben recht op informatie van de overheid. Dat is een uitdaging, want de omgeving waarín u communiceert verandert doorlopend en snel.[/intro]

U zorgt daarom dat uw informatie betekenisvol én toegankelijk is en blijft. Offline én online. Benut onze praktische whitepaper ‘Webrichtlijnen maken websites beter’ om de webrichtlijnen eenvoudig toe te passen.

Hoewel de samenleving snel digitaliseert, is niet iedereen even vaardig op de digitale snelweg. Daarom zijn de richtlijnen voor digitale toegankelijkheid verplicht gesteld voor (semi)-overheden. Toepassing van de ‘webrichtlijnen’ maakt informatie online toegankelijk en vindbaar, maar stelt organisaties ook voor praktische uitdagingen. Want het naleven van de richtlijnen vraagt inspanning en ‘alignment’ van uw organisatie.

In de praktijk zijn meerdere mensen betrokken bij uw online communicatie. Niet alleen de communicatieadviseur of de adviseur digitale media heeft met de richtlijnen van doen; dat geldt ook voor inhoudelijk specialisten en project- en programmamanagers. Vaak blijkt het lastig om collega’s op het goede spoor te zetten en hen te doordringen van het belang van online toegankelijkheid. Wat betekenen de webrichtlijnen voor hen? En hoe kunnen zij deze op efficiënte wijze toepassen? Om u en uw organisatie met deze en andere vragen op weg te helpen, ontwikkelden wij een whitepaper rondom het thema.

In dit praktische document vindt u relevante informatie en tips voor uzelf en uw collega’s. Handig, want hiermee helpt u uw organisatie de webrichtlijnen slim te implementeren. Voor u en uw collega’s biedt de whitepaper concrete handvatten. Ook – en waarschijnlijk is dat nog wel belangrijker – is het document in te zetten voor het vergroten van inzicht, begrip en draagvlak. Want ú kunt wel begrijpen dat online toegankelijkheid iets is dat integrale aandacht nodig heeft, het is vooral de kunst om dit tussen de oren te krijgen bij iedereen die er in de praktijk mee aan de slag moet. Download hieronder de whitepaper.

 Whitepaper: Webrichtlijnen maken websites beter.

Wilt u meer inhoudelijke vakartikelen van ons lezen? Dan kunt u zich via de homepage inschrijven voor onze nieuwsbrief.