Nieuws

BOOM wenst u liefdevolle dagen en een betekenisvolle toekomst!

2018 sluiten we tevreden af. Een jaar vol mijlpalen en activiteiten. We vierden ons 25-jarig jubileum, verwelkomden nieuwe collega’s en we draaiden mooie, uitdagende projecten. Een jubileum is ook een moment om naar de toekomst te kijken. Het resulteerde in een hernieuwde positionering waarbij we we ons ten doel stellen meer organisaties van betekenis te laten zijn. Wij noemen deze diep verankerde betekenisgeving Deep Purpose. BOOM steunt tevens betekenisvolle ondernemingen, met financiële steun en steun in natura middels onze dienstverlening.

The Ocean Cleanup

Een voorbeeld dat naadloos aansluit op onze Deep Purpose filosofie en de volledige steun van BOOM krijgt, is The Ocean Cleanup. The Ocean Cleanup is een project dat is opgericht door de Nederlandse uitvinder Boyan Slat. Het doel van het project is om plastic afval uit oceanen te halen. Ieder jaar komen namelijk miljoenen tonnen plastic in de oceaan terecht. Opvissen met schepen en plastic netten is kostbaar, tijdrovend en arbeidsintensief. Daarom ontwikkelde Boyan met zijn team een systeem dat met de stroming meebeweegt. Het systeem bestaat uit een 600 meter lange drijver. Terwijl het systeem in het water drijft, blijft het plastic zich verzamelen binnen de grenzen van het U-vormige systeem. Hans van den Boom: “Deze maand is geconstateerd dat het systeem nog niet optimaal werkt. Sommige media smullen hiervan en kraken het idee af. Dat niet alles in een keer lukt, is echter kenmerkend voor zo’n innovatief project. Het is een huzarenstuk dat nog nooit is gedaan. Juist dan is het zaak om te volharden en het project met zijn allen te blijven steunen, wat wij als BOOM dus ook doen.”

Deep Purpose Now!

Veel organisaties worstelen ermee hoe ze van betekenis kunnen zijn en hoe ze dit echt kunnen verankeren in hun identiteit, strategie en hun dagelijkse handelen. Ook hoe overheden of B2B-bedrijven dit op kunnen pakken is vaak onbekend. Daarom organiseert BOOM – mede om het jublileum te vieren – het insights event ‘Deep Purpose Now!’ op 22 januari a.s. in Breda. Tijdens dit event staat de betekeniseconomie en purpose driven denken en handelen centraal. Meld je aan en laat je door toonaangevende sprekers bijpraten over betekenisvol werken in de praktijk. Voor relaties van BOOM is de toegang gratis. Deze kunnen met voorrang reserveren. Ben je geen relatie van BOOM, maar heb je wel interesse? Mail dan naar info@boomstrategie.nl.

Meer interessante artikelen