Nieuws

BOOM wint aanbesteding Rijksdienst Logius

Rijksdienst Logius heeft met een aanbestedingstraject BOOM geselecteerd als hun ‘leverancier vormgevingsdiensten’ voor de komende jaren. Logius was op zoek naar een vaste partner voor een breed scala aan vormgevingsdiensten, variërend van conceptontwikkeling tot het realiseren van (online) middelen.

"Logius"

Als Dienst Digitale Overheid is Logius verantwoordelijk voor de ontwikkeling en overheidsbrede toepassing van ICT-oplossingen en gemeenschappelijke standaarden. Zaken tussen overheden, burgers en bedrijven kunnen daarmee efficiënter geregeld worden. Voor de selectie van de leverancier schreef Logius een meervoudige onderhandse aanbesteding uit, waarbij BOOM dus als winnaar uit de bus kwam.

Het oordeel van Logius werd onder meer gebaseerd op de uitwerking van een casus voor Forum Standaardisatie. Verder werd de methodische aanpak gewaardeerd. BOOM werd gevraagd deel te nemen aan de aanbesteding vanwege de ruime ervaring met diverse vormgevingsopdrachten voor de Rijksoverheid. Voorbeelden daarvan zijn Idensys, de Rijkspas, Ondernemersplein.nl, het online huisadviseurschap van de RDW en diverse campagnes van de RDW.

Inmiddels is er een raamovereenkomst afgesloten. Adjunct-directeur Joop Maas van BOOM: “De gewonnen aanbesteding vervult ons met trots en zal leiden tot diverse uitdagende opdrachten. Wij zien ernaar uit om deze samenwerking aan te gaan met Logius”.

Meer interessante artikelen