Nieuws

Smartner: verbindingen maken met smarterships

Niet alleen digitale strategieën bedenken en oplossingen ontwerpen, maar ze ook daadwerkelijk realiseren en implementeren. Op een manier die recht doet aan de ambities van de organsiatie én aan de mensen die ermee gaan werken. Vanuit die behoefte is BOOM mede-initiatiefnemer van een vernieuwend digitaal bureau: Smartner.

Organisaties écht vooruit helpen is al jarenlang de kern van wat BOOM doet, als bureau voor strategie en communicatie. Met een integrale aanpak, die antwoord geeft bij vraagstukken over positionering, maatschappelijke verbinding, communicatie, cultuur, verandering en digitalisering. We brengen (mensen binnen) organisaties in beweging, gericht op een scherp en lonkend toekomst­perspectief. In de route daarheen heeft elke organisatie haar eigen stappen te zetten. Soms met veel aandacht voor de interne cultuur en het gedrag. Soms met strategie, marketing en communicatie als succescomponenten. Maar in veel gevallen ook door een digitaliseringsslag te maken, met aandacht voor systemen, processen én de mensen in de organisatie.

Juist dat verbindende karakter in het uitdenken en uitwerken van platforms en systemen, kenmerkt ons. Digitale oplossingen moeten effectief en werkbaar zijn; ze moeten de organisatie daadwerkelijk een stap vooruit brengen. De manier waarop alles technisch ingericht wordt, is daar mede bepalend voor. “Wat dat betreft is het fijn dat we daarbij nu kunnen vertrouwen op Smartner als online bureau dat met oplossingen komt vanuit eenzelfde filosofie als de onze. Maar niet alleen de techniek is bepalend. Het draait om mensen. Techniek moet de mens dienen. Het moet communiceren en aansluiten bij de organisatie, de processen, de mensen en de cultuur. Ook het implementatieproces is vaak een veranderproces dat goed begeleid moet worden om weerstand te voorkomen en resultaat te vergroten. Daar kan BOOM juist weer een rol in vervullen”, geeft Hans van den Boom aan als directeur van BOOM.

Smartner komt voort uit –  en bestaat naast – BOOM en Lyfter. Vanuit strategie en communicatie enerzijds en webtechniek anderzijds, komen in Smartner dus uiteenlopende mensen en expertises samen. Vakidioten die de eindgebruiker het belangrijkst vinden. “Eigenlijk bouwen we geen technische platformen, maar een gebruikerservaring met behulp van techniek”, zegt Jasper Rijk, head of projects van Smartner. Innoveren en verbeteren zijn sleutelbegrippen bij alles wat het bureau doet. Maar wél duurzaam. Jasper: “Nu een top notch digitale oplossing opleveren is mooi, maar volgend jaar moet het ook nog relevant, werkbaar en succesvol zijn.”

 

Werken vanuit ‘smartnerships’

Wie voor Smartner kiest, kiest voor samenwerken op basis van 100% gelijkwaardigheid: een smartnership. En kan dus rekenen op commitment, transparantie en eerlijkheid. Op anders denken en op een vernieuwende manier van samenwerken die leidt tot échte oplossingen. Op Agile projecten en rock solid solutions. En dat alles gebouwd op een stevige digitale strategie. Onderscheidend is dat Smartner het mogelijk maakt om intensieve samenwerkingen aan te gaan met meerdere partijen, maar wel mét behoud van de heldere Smartner-aanpak. “Wij voeren de regie over constructieve samenwerkingen met klanten, andere bureaus en externe experts”, vertelt mede-oprichter van Smartner, Luuk Schils: “Zo ontstaat een optelsom van deskundigheid. Wij zien meerdere samenwerkingspartners nadrukkelijk niet als een beperking, maar als een kans. Waarbij Smartner de robuuste partij is die de touwtjes stevig in handen houdt, verantwoordelijkheid neemt en zorgt dat het goedkomt. Dus dat ene digitale project dat een organisatie al maanden voor kopzorgen zorgt? We zetten er graag onze tanden in”.

Ook Eric Verheijen, eigenaar van Lyfter, stond aan de wieg van Smartner: “Lyfter ontwikkelt al jaren websites en web-applicaties. Wij vinden dat we als webbouwer niet de enige partij zijn die mee zouden moeten denken in een project. Samen met anderen kunnen we het naar een nog hoger niveau tillen. Smartner biedt ons die kans. Vanuit Smartner kunnen we meer expertises inbrengen en meer de diepte in gaan. Het geeft ons de kans om ook op langere termijn een strategisch sparringpartner te zijn. En zo nog meer positieve impact te hebben.”

Meer weten of samen aan de slag?

Neem contact op met Jasper Rijk (jasper@smartner.nl)

Meer interessante artikelen