Bureau voor voortgezet onderwijs

Scholen in het voortgezet onderwijs bevinden zich in een complexe en dynamische omgeving. En staan voor de nodige uitdagingen. Als bureau voor strategie en communicatie, heeft BOOM het voortgezet onderwijs als specialisme. Wij voorzien scholen en stichtingen van ondersteuning en advies.

Veel middelbare scholen hebben te maken met leerlingenkrimp. Vraagstukken op het gebied van imago of werving van groep 8-leerlingen vragen om specifieke oplossingen. Datzelfde geldt bij een identiteitsvraagstuk of een interne cultuurverandering. Uit ervaring weten we dat geen school in het voortgezet onderwijs hetzelfde is. Daarom bieden wij maatwerk, waarbij we onze kennis en expertise effectief inzetten.

We zijn ons collectief bewust geworden van onze valkuilen én van onze kracht. De opbrengsten van BOOM Communicatie zijn heel bruikbaar als we plannen concretiseren en keuzes moeten maken. Het zorgt ervoor dat we trefzeker zijn.

Han Koebrugge (Kalsbeek College)

Schoolprofiel vanuit identiteit

Met onze aanpak brengen we de identiteit, het imago en de reputatie van de school nauwgezet in kaart. Wat is eigenlijk het DNA? Welk beeld hebben toeleverende basisscholen in de regio? En wat is het onderscheidend vermogen ten opzichte van andere scholen? Samen zetten we de school neer als een sterk merk met een eigen verhaal. Want een helder en aansprekend schoolprofiel dat in de praktijk wordt waargemaakt door docenten en onderwijsondersteunend personeel, bindt (potentiële) leerlingen en hun ouders.

BOOM is een bureau voor het voortgezet onderwijs dat scholen adviseert en ondersteunt ten aanzien van zowel positionering, strategie als communicatie. Onze ervaren onderwijsadviseurs spreken de taal van het management én die van het klaslokaal. Onze dienstverlening op het gebied van onderwijscommunicatie en onderwijsadvies loopt uiteen van missie- en visietrajecten en het opstellen van schoolplannen, tot het optuigen van wervingsactiviteiten en het ontwikkelen van een visuele identiteit.

Een greep uit onze opdrachtgevers: