Uncategorized

SYMFONIEORKEST SLAAT ANDERE TOON AAN

(Redelijk) gevorderde amateurmusici hebben met de Stichting Bevelands Symfonie Orkest de mogelijkheid aan een symfonieorkest deel te nemen dat door een beroepsmusicus gedirigeerd wordt. Het symfonieorkest heeft – sinds de oprichting in 2006 – haar bestaansrecht bewezen. Een verdere professionalisering en de komst van een aantal leden van buiten de Zeeuwse provinciegrenzen, waar het orkest steeds meer actief werd, zorgden ervoor dat de regionale naamstelling van het orkest niet langer aansloot bij de eigen identiteit.

BOOM ontwikkelde een naam en een logo die geen verband meer legt met de regio Beveland, waardoor het werven van sponsoren meer mogelijkheden biedt. Met ‘Cadant' als naam doet het orkest namelijk afstand van de uitstraling als ‘regionaal orkestje’. In de stijlvolle en muzikaal klinkende naam ‘Cadant' zijn de woorden ‘cadans' en ‘adante' te herkennen. Andante is een van oorsprong Italiaanse muziekterm die aangeeft in welk tempo een muziekstuk gespeeld moet worden. Letterlijk betekent het ‘rustig gaand'.

Het symbolische logo sluit aan op de naam met elementen waarin snaren, notenbalken, geluidsgolven en spotlights zijn te zien. Cadant toont zich na deze metamorfose een aantrekkelijke, serieuze partij voor zowel sponsoren als voor gemotiveerde amateurmusici.