Content en redactie

Een afgestemde inzet van communicatiekanalen valt of staat met de kwaliteit van de inhoud. Met kwalitatieve content zijn gebruikers van websites, portalen, apps en portalen online adequaat te bedienen, binden en boeien. Een gerichte contentstrategie helpt hen online in hun communicatie- en informatiebehoefte en hun online taken. Organisaties die werk maken van hun online performance ondersteunen en activeren dat met een doordacht informatiedesign en hoogwaardige content. Contentmanagement en redactie vragen doorlopend focus.

Geoliede processen

Begrijpelijke, eenduidige, actuele en betrouwbare content komt niet zomaar tot stand. Voor het ontwikkelen van effectieve content zijn geoliede processen nodig. Contentproductie, -management en -distributie zijn taken die medewerkers er niet bij kunnen doen in de randen van de dag. Een heldere taakverdeling, redactionele uitgangspunten en voldoende kwalitatieve capaciteit zijn randvoorwaarden bij het beheer van kanalen. Of dat nu een website, nieuwsbrief, intranet of een social mediakanaal is.

 

Effectieve, afgestemde content

BOOM ondersteunt bedrijven, onderwijsinstellingen, zorgorganisaties en overheden bij hun contentvraagstukken. Wij helpen met uitdagingen rondom inrichting, migratie of doorontwikkeling van uw websites en portalen. En we realiseren daarvoor hoogwaardige content, zoals narratieven, stories, infographics, animaties, blogs of movies. We adviseren over contentmanagement, beheervraagstukken en de inzet van systemen of tools. Zo denken en helpen we mee aan het inrichten van de beheerorganisatie, het opzetten van de redactieformule, het uitwerken van de stijlgids of het realiseren van nieuwsbrieven. Het doel: effectieve, afgestemde content voor een sterke online positie.

Kennis en insights over Content en redactie